Головна / Статті / Особливості зберігання кип'яченої води

Особливості зберігання кип'яченої води

Особливості зберігання кип'яченої води

Багато жителів міст України вибирають для себе рішення кип’ятити воду з-під крана, щоб в подальшому її можна було пити. Термічна обробка дозволяє очистити воду від шкідливих мікроорганізмів і бактерій. Коли вода закипає при 100 ° С, такі речовини вмирають, і вода стає більш безпечною, але не повністю. Разом зі знищенням патогенних організмів, продукт втрачає і позитивні властивості, зокрема, мікроелементи, які потрібні для нормального функціонування організму людини.
Кип’ячена вода не несе, фактично, ні шкоди, ні користі. Її часто використовують, щоб пити в холодному вигляді або заварювати напої. Варто пам’ятати про те, що піддавати продукт повторному кип’ятінню не можна, оскільки вода повністю стає «мертвою». Доведено: зберігати воду після кип’ятіння можна не більше 24 годин. Це пов’язано з тим, що після термальної обробки рідина швидше накопичує віруси і небезпечні мікроорганізми, а її застосування в їжу може викликати алергічні реакції, і навіть спровокувати захворювання. Найбільш часто серед них виділяють утворення каменів і розлад шлунка.

У чому не можна зберігати продукт?

Перш за все, в чайнику. Незалежно від того, виготовлений він з металу, пластику або ж покритий харчової емаллю, контакт з ними може викликати активізацію поширення бактерій, а значить, згубно позначитися на загальному самопочутті. Набагато ефективнішим і безпечним для здоров’я людини рішенням є використання спеціальних побутових фільтрів, або ж доставка чистої питної води, яка в порівнянні зі звичайним шляхом кип’ятіння, проходить таку обробку:

• механічне очищення;
• пом’якшення;
• фільтрація через сучасні системи;
• мінералізація;
• озонування;
• іонізація сріблом.

Правильне зберігання кип’яченої води

Для цього використовують скляні чисті ємності, наприклад, глечик з кришкою або банку. Кришка в обов’язковому порядку повинна щільно прилягати, щоб мінімізувати ризик потрапляння сміття і пилу до вмісту посуду.

Зберігати воду в пластиковій тарі не рекомендується, вийнятком є пластик, який можна використовувати повторно в харчових цілях з відповідним маркуванням. Важливо, щоб ємність була чистою, а переливати до неї Н2О потрібно після того, як вона охолола. Не рекомендується зберігати продукт під прямими сонячними променями або поруч з опалювальними приладами. А ось в холодильнику – можна. Для вживання в їжу і поповнення водного балансу все ж краще віддавати перевагу саме очищеній в професійних умовах воді.

call
close
Зворотний дзвінок